Europcar

De beste plekken om met knappe Australische surfers te flirten

Of je nu op een surfplank wilt springen of gewoon die gebruinde knappe, lekkere surfers wilt zien die de zwaartekracht trotseren, Australië is een waar paradijs voor surfers. Met zijn 37.000 km aan kustlijn, verlaten en ongerepte stranden, riffen en epische golfslagen, zijn dit onze keuzes voor de beste surfplekken in Australië. 

Het hele jaar door zit je strak in je pak maar in de zomer komt de hippie in je naar boven

Rij naar Byron Bay, in de buurt van Ballina, een stad in het zuidoosten van het continent die bekend is vanwege de hippieperiode. Als je bevriend wilt raken met lokale surfers moet je wel wat respect tonen, want ze ergeren zich snel aan toeristen, vooral in het hoogseizoen. Zo rond eb en vloed is de beste tijd, want dan zijn de golven bijzonder hol en kun je tot wel 300 meter lang op een golf surfen. Als je de golven bedwongen hebt, kun je je dorst lessen in het Beach Hotel. Deze prachtige plek heeft een van de beste bars ter wereld, maar dan in een relaxte sfeer zodat je er ook kunt mediteren. 

Byron Bay, New South Wales

Je houdt van surfers, maar je ADOREERT kangoeroes

Rijd dan naar Bells Beach, Victoria Dankzij de constante golfslag is deze verbluffend mooie surfspot, gelegen op 100 km ten zuidwesten van Melbourne, perfect voor beginners. Deze rechtsbrekende golf is het beste bij middelhoog tot hoog water met golven van maar liefst 5 m of meer. Het surfmekka heeft tijdens het paasweekend ook de langstlopende surfwedstrijd van Australië. Maar wat zo verbazingwekkend is aan deze kleine stad… is dat je kangoeroes kunt tegenkomen op straat (echt waar). 

Bells Beach, Victoria

Je wilt naar getatoeëerde (bij voorkeur bekende) torso’s staren

The Farm at Margaret River North ligt in het zuidwesten van West-Australië, 268 km ten zuiden van Perth, en staat bekend om zijn levendige artscene. Er zijn misschien wat minder mensen in het water, maar het is hier niet al te moeilijk om een golf te vinden. Kijk wel uit voor de ondiep gelegen rotsen langs de kust. Als er een goede rechtse golf passeert, zit je goed met holle golven van 2 m of hoger. Het mag dan ook geen verassing heten dat er elk jaar 12 dagen lang een Pro Surfing wedstrijd wordt gehouden. Dus dan kun je mooi kennismaken met de beroemdste surfers ter wereld terwijl je naar hun betoverende sixpack staart!

Margaret River, Western Australia

Zie meer artikelen

Meer lezen