Europcar

De Spaanse western roadtrip waarmee je een onoverwinnelijke cowboy wordt

Wat is een betere manier om je passie voor reizen en westerns te combineren  door het plannen van een reis in het spectaculaire “Andalusische Wilde Westen”? Lees onze gids, zet je cowboyhoed op en geef je paard de sporen ”Yeehaw”’!

Trek je stoere laarzen aan

Huur een auto in Sevilla voor je volgende roadtrip en rijd 108 km naar La Sierra de Hornachuelos in de Guadalquivir Vallei, een natuurgebied vol met steile ravijnen en weelderige bossen. Ervaar het ware “westernachtige” gevoel van het reservaat met de grootste gierenkolonie in de regio, maar ook bedreigde lynxen. 

Sierra de Hornachuelos Natural Park, Córdoba

Ga voor de cowboyhouding: duimen achter de riem

Rijd 203 km zuidwaarts naar El Chorro, dat op 40 km van Malaga ligt. Tussen de dorpen Alora en Ardales kun je de El Caminito del Rey bewandelen, een pad van 3 km dat meer dan 100 m boven de grond hangt. Je krijgt een adembenemend uitzicht over de gigantische kloof en de Guadalhorce rivier waar arends boven je hoofd cirkelen. 

El Chorro, 29552, Málaga 

Kauw nonchalant op een grassprietje

Blijf 42 km ten oosten van Torcal de Antequera rijden. Stel je een enorm kalkstenen landschap voor met indrukwekkende rotsformaties die hoog boven je uit torenen. Je vindt er geen paarden, alleen het geluid van stilte en 150 miljoen jaar oude fossielen. 

Calle el Torcal de Antequera, 70-75, 29200 Antequera, Málaga

Staar vastbesloten de verte in

Rijd nog eens 201 km naar het oosten, rij voorbij Granada en maak dan een stop in de Gorafe woestijn. Te midden van de Guadix-Baza zul je versteld staan van de ravijnen en bergen die reiken, zo ver het oog kan zien. Je voelt je klein als je voor het indrukwekkende landschap van rode, okerkleurige en gele canyons staat.

Gorafe, 18890, Granada

Frons en span je kaken

Voordat je de auto weer in Almeria aflevert, moet je eerst de Tabernas-woestijn, het droogste stuk land van West-Europa bezoeken. Ten oosten van de Alpujarras wordt het landschap grimmig en de vegetatie verdwijnt om ruimte te maken voor geërodeerde heuvels en woestenij. Het is geen wonder dat er in dit gebied beroemde westerns zijn opgenomen. In Fort Bravo kun je een wandeling maken door de echte Far West filmset en als je nog 8 km verder rijdt, kom je bij een ander park uit: het Oasys MiniHollywood

Fort Bravo, 04200 Tabernas, Almería, 

Oasys MiniHollywood, Carretera Nacional 340A, km 464, 04200 Tabernas, Almería

 

Zie meer artikelen

Meer lezen