Europcar

Uw bestelauto beveiligen

Hero

Uw bestelauto beveiligen

Of u nu een bestelauto huurt om te verhuizen of dat u er dagelijks een nodig hebt voor uw werk, u hoeft geen genie te zijn om uw voertuig met deze eenvoudige stappen te beveiligen. Dus “wat zijn dan die supertips dan om uw voertuig te beveiligen?” horen we u vragen. 

Niet zeker wat te verzekeren?

Laten we bij het begin beginnen. Wanneer u een bestelauto koopt of huurt voor een korte of lange periode, is het een goed idee om de juiste verzekering af te sluiten. Niemand wil half werk, dus sluit ook geen halve verzekering af. Volledig uitgebreid is raadzaam als u uw bestelauto en alles erin volledig wilt beveiligen. Het zit hem in de naam: volledig en uitgebreid. Als u een bestelauto huurt, sluit u de verzekering af die ook de inhoud dekt, voor het geval een of andere lomperik bedenkt in te breken. 

Schrik dieven af

Baas van een groot aantal werknemers? Werkt u voor een baas? Bent u zelfstandig? Dieven discrimineren doorgaans niet, vooral de opportunistische niet die een slecht beveiligd voertuig zien. In een recent onderzoek werd aangetoond dat er dagelijks meer dan 100 bestelauto’s worden gestolen, een sterk stijgende lijn. Gelukkig zijn er veel manieren om deze vervelende dieven af te schrikken. 

– Vergeet het belangrijkste niet

Laten we beginnen bij hetgeen het meest voor de hand ligt. Doe uw bestelauto op slot. Zelfs als u slechts enkele minuten weg bent, sluit uw bestelauto altijd af. Dat is alles wat opportunistische dieven nodig hebben als ze u zien komen en gaan, dus maak het ze niet te gemakkelijk. Controleer de deurgrepen voor de zekerheid, sluit altijd uw ramen en laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen. Ook ’s nachts uw navigatiesysteem niet. Nog iets om nooit te doen: uw sleutels onbeheerd achterlaten in de bestelauto. Uw verzekering dekt niets als u dit doet, en uw collega’s zullen u uitlachen. Dus gewoon niet doen, oké? 

– Parkeer slim

Soms kunt u niet gewoonweg kiezen waar u wilt parkeren. In de meeste gevallen kan slim parkeren het verschil maken voor een dief die lekker in zijn handen wrijft bij het idee dat hij u gaat bestelen.. Probeer als het donker is onder straatlantaarns te parkeren of op een drukke parkeerplaats met bewakingscamera’s wanneer u in onderweg bent. Parkeer uw bestelauto ’s nachts in een overdekte garage als u die eentje hebt of plaats veiligheidsverlichting op uw oprit als uw auto onder de sterrenhemel staat. 

– Laat ’s nachts geen gereedschap achter in uw bestelauto

Dit is een veelgehoord advies. Dus waarom zou u het niet opvolgen? Het is misschien niet mogelijk om elke avond uw bestelauto volledig uit te laden, maar zorg er ten minste voor dat er niet van veel waarde in blijft. Het minimale dat u nodig hebt om uw werk te doen is al een goed begin, zodat u in elk geval door kunt werken als iemand inbreekt of uw bestelauto steelt. 

– Ken de zwakke plekken van uw bestelauto

Het komt steeds vaker voor dat dieven pure kracht gebruiken om de deur van een bestelauto open te trekken. Hier is geen gereedschap voor nodig, zodat ze ook niet gemakkelijk kunnen worden aangehouden. Er zijn maar een paar mensen nodig om gesloten deuren open te trekken. Maar dit kunt u voorkomen door dicht tegen een muur of gebouw te parkeren zodat er onvoldoende ruimte is. 

Goede, betere, beste voorbereidingen

Een goede voorbereiding is het halve werk. En dat is waar. Lees gauw verder om het gevecht met de dieven te winnen. 

– Verbeter uw beveiliging

De meeste nieuwe bestelauto’s zijn tegenwoordig standaard uitgerust met gedegen beveiligingssystemen, zoals alarmen en startonderbrekers. U kunt dit verder uitbreiden met bijvoorbeeld stuursloten, opsporingsapparatuur en extra deursloten. Kies vooral voor apparatuur die goed zichtbaar is en de crimineel kan afschrikken als u aan komt rijden. 

– Zet uw spullen vast

Tegenwoordig zijn er veilige, vergrendelbare gereedschapskisten verkrijgbaar die u aan de bodem van uw bestelauto kunt bevestigen. Een paar van deze kisten aanschaffen is een goede manier om diefstal van handzaam gereedschap te voorkomen en kan u ook de tijd besparen die nodig is om uw bestelauto ’s avonds leeg te maken. Dat blijft echter wel de beste oplossing voor als iemand uw complete bestelauto meeneemt.

– Laat ze de kat niet uit de zak halen

Vervelend genoeg zijn katalysatoren een doelwit geworden voor dieven. Het metaal van deze onderdelen is veel waard en het is niet zo moeilijk om ze te verwijderen. Katalysatoren zijn in bestelauto’s gemakkelijker toegankelijk door de hogere afstand tot de grond, maar er zijn antidiefstalapparaten te koop voor extra beveiliging. 

– Permanente markers

Maak uw spullen minder aantrekkelijk. Markeer ze! Registreer en markeer al uw apparatuur en gereedschap met een permanente marker en leg een lijst aan met al uw spullen door merken, modellen en serienummers vast te leggen. Deze lijst kunt u aan verzekeraars laten zien wanneer u bestolen bent. 

– Houd dieven op afstand met Faraday

Michael Faraday. Wat een man. Hij is stierf al in 1867, bijna twee decennia voordat de eerste productie-auto werd gemaakt, maar zijn genialiteit resoneert nog steeds in de automobielbranche. Waarom? Vanwege die luxe sleutelvrije knoppen waar we tegenwoordig zo dol op zijn. Hun elektrische signaal kan eenvoudig worden gehackt door een apparaat dat dieven graag gebruiken, maar niet als u ze in een Faraday-jasje, tasje, doosje of wat dan ook steekt. 

Zo, alstublieft. We hebben diverse mogelijkheden de revue laten passeren en we hopen u een goed uitgangspunt te hebben gegeven om uw voertuig beter te beveiligen nadat u samen op pad bent geweest. 

 

Zie meer artikelen

Meer lezen