Een wagen huren in België

Europcar in België

België is precies 30.528 vierkante kilometer groot en vormt daardoor de perfecte bestemming voor een autovakantie. Waarom zou u immers één bestemming kiezen wanneer u er in alle comfort meerdere kunt aandoen in een wagen of busje van Europcar? België grenst aan Frankrijk, Luxembourg, Duitsland en Nederland en kan bogen op tal van kleurrijke en eclectische steden zoals Luik en Charleroi die het bezoeken meer dan waard zijn.

De Belgische hoofdstad Brussel is als hart van de Europese instellingen en belangrijke zakenstad een van de populairste bestemmingen. Ongeacht of u in de hoofdstad of daarbuiten verblijft, in België vindt u 26 Europcar-vestigingen die stuk voor stuk bijzonder handig gelegen zijn.


Specifieke aanbiedingen en voordelen voor Europcar-huurwagens in België
Kiest u voor Europcar Belgium, dan kunt u gebruikmaken van verschillende bijzondere voordelen.

Het Selection-aanbod van Europcar Belgium bestaat uit uiterst verfijnde wagens, van cabrio's en luxewagens als de Bentley Flying Spur tot terreinwagens als de Mercedes-Benz ML en de Audi Q5.

Europcar is er zo van overtuigd u de beste huurauto te kunnen bieden voor de beste prijs dat u het verschil terugbetaald krijgt als u de wagen ergens goedkoper vindt.


Ontdek ook Europcars internationale Privilege-getrouwheidsprogramma, dat uit vier niveaus bestaat: Privilege Club, Privilege Executive, Privilege Elite en Privilege Elite VIP. Als u bij ons huurt, levert het Privilege-getrouwheidsprogramma u punten op. Telkens als uw niveau verhoogt, krijgt u met Privilege bovendien een weekend gratis een wagen.Rijden in België


In België kunt u een wagen huren met een rijbewijs uit een land van de EU of de EER.
Pas wel op waar u inhaalt, want op sommige plaatsen is dat verboden, zoals op kruispunten, verkeersdrempels en zebrapaden.

In zones voor betalend parkeren vindt u parkeermeters of automatische toestellen met verschillende betaalmethodes. Deze zones worden vaak met blauwe markeringen aangeduid.

Op dit ogenblik hoeft er geen tol betaald te worden op de Belgische snelwegen.

De maximumsnelheid op snelwegen en expreswegen bedraagt 120 km/u. Buiten de bebouwde kom bedraagt de snelheid 90 km/u in Wallonië en Brussel en 70 km/u in het Vlaams Gewest. 

Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 km/u, en 20 km/u in woonwijken. 

Waarom Europcar in België kiezen?

  • Eenvoudig boeken in 3 stappen: zoek, kies, boek!
  • Een vloot met nieuwe auto's van hoge kwaliteit
  • Geen lange wachtrijen bij het afhalen van uw auto
  • Verkozen tot beste autoverhuurbedrijf
  • Huur voor een dag, een week, een maand of langer

Vind een agentschap van Europcar in België

Locaties in de buurt

Charleroi Luchthaven
Adres: Rue Des Freres Wright 8, 6041, Gosselies, België.
Telefoon: +32 (71) 890400
View this location
Brussel Zuid Treinstation
A: Bruxelles-midi, Place Victor Horta. 1060, Brussel, België.
Telefoon: +32 (2) 5229573
View this location