Beleid inzake de waarborg

Gelieve op te merken dat onderstaand waarborgbeleid enkel van toepassing is op voertuigen gehuurd in onderstaande landen, waar Europcar zelf de dienstverlening verzorgt: België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Klik hier voor andere landen.
Wanneer u uw voertuig afhaalt in het verhuurkantoor zal u gevraagd worden een waarborg te betalen voor uw huur. Het bedrag van de waarborg zal geblokkeerd worden op uw kredietkaart (maar niet gedebiteerd) op het moment van afhaling, of bij een Online Check-In, 48 uren voorafgaand aan de afhaling. Het bedrag zal afgehouden worden van de toegestane betalingslimiet op uw betaalkaart.
Eventuele toeslagen (zoals ontbrekende brandstof bij teruggave, extra huurdagen, extra gereden kilometers, eenrichtingstoeslag, ...) zullen afgehouden worden van de waarborg.
  • Als u in de volgende landen huurt:
    België, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk
Als u uw huur vooraf betaald hebt, bedraagt de waarborg: € 300 (of 250 £, of het equivalent daarvan in de munt van uw land van bestemming).
Als u uw huur niet betaald hebt ten tijde van uw reservatie, zal ook de huurprijs geautoriseerd worden op uw kredietkaart. In dat geval zal het totale bedrag geautoriseerd op uw kredietkaart bestaan uit de huurprijs + € 300 (of 250 £, of het equivalent daarvan in de munt van uw land van bestemming).
  • Als u huurt:
    in Italië
Als u uw huur vooraf betaald hebt, bedraagt de waarborg: € 500 (of 450 £, of het equivalent daarvan in de munt van uw land van bestemming).
Als u uw huur niet betaald hebt ten tijde van uw reservatie, zal ook de huurprijs geautoriseerd worden op uw kredietkaart. In dat geval zal het totale bedrag geautoriseerd op uw kredietkaart bestaan uit de huurprijs + € 500 (of 250 £, of het equivalent daarvan in de munt van uw land van bestemming).
Wanneer u een dekkingspakket koopt, zal het bedrag van de waarborg worden vermindered. In het geval u koopt:
- De Medium Dekking: Het bedrag van de waarborg is 300€
- De Premium Dekking: Het bedrag van de waarborg is 100€.
Wij informeren u dat wegens technische problemen in geval van aankoop van Medium/Premium dekkingen, wordt het bedrag van de waarborg verminderd enkel voor boekingen zonder online check-in. Voor boekingen met online check-in zal het bedrag van 500€ geblokkeerd worden op uw kredietkaart voor de waarborg, zoals in de huurcontract blijkt.
  • Als u huurt:
    in Spanje
Wanneer u een dekkingspakket koopt, zal het bedrag van de waarborg worden vermindered. In het geval u koopt:
- De Premium Dekking: Het bedrag van de waarborg is 100€.
Wij informeren u dat wegens technische problemen in geval van aankoop van Premium dekkingen, wordt het bedrag van de waarborg verminderd enkel voor boekingen zonder online check-in. Voor boekingen met online check-in zal het bedrag van 300€ geblokkeerd worden op uw kredietkaart voor de waarborg, zoals in de huurcontract blijkt.
Hieronder vindt u informatie over het tijdstip waarop de waarborg weer vrijgegeven wordt:
Situatie
Het tijdstip waarop de waarborg weer vrijgegeven wordt (na facturatie)
Betaling gemaakt op het moment van het inleveren van het voertuig met dezelfde kaart die gebruikt werd voor de waarborg
4 werkdagen
Betaling gemaakt op het moment van het inleveren van het voertuig met een ander betaalmiddel (cash, andere betaalkaart, enz.) dan de kaart die gebruikt werd voor de waarborg
4 werkdagen
Voorafbetaling met extra's (extra bestuurder, GPS, enz) te betalen op het moment van het inleveren van het voertuig met dezelfde kaart die gebruikt werd voor de waarborg
4 werkdagen
Voorafbetaling met extra's (extra bestuurder, navigatie, enz.) te betalen op het moment van het inleveren van het voertuig met een ander betaalmiddel (cash, andere betaalkaart, enz.) dan de kaart die gebruikt werd voor de waarborg
4 werkdagen
Voorafbetaling zonder extra's, dus geen betaling gemaakt op de kaart die u voor de waarborg heeft gebruikt
4 werkdagen
U begint met een verhuur en betaalt de waarborg maar eindelijk beslist u om uw verhuur te annuleren
Tot 30 dagen