Algemene voorwaarden

 

Beleid inzake de waarborg

Gelieve op te merken dat onderstaand waarborgbeleid enkel van toepassing is op voertuigen gehuurd in onderstaande landen, waar Europcar zelf de dienstverlening verzorgt: België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Klik hier voor andere landen.

Wanneer u uw voertuig afhaalt in het verhuurkantoor zal u gevraagd worden een waarborg te betalen voor uw huur. Het bedrag van de waarborg zal geblokkeerd worden op uw kredietkaart (maar niet gedebiteerd) op het moment van afhaling, of bij een Online Check-In, 48 uren voorafgaand aan de afhaling. Het bedrag zal afgehouden worden van de toegestane betalingslimiet op uw betaalkaart.

Als u uw huur vooraf betaald hebt, bedraagt de waarborg: € 300 (of het equivalent daarvan in de munt van uw land van bestemming).

Als u uw huur niet betaald hebt ten tijde van uw reservatie, zal ook de huurprijs geautoriseerd worden op uw kredietkaart. In dat geval zal het totale bedrag geautoriseerd op uw kredietkaart bestaan uit de huurprijs + € 300 (of het equivalent daarvan in de munt van uw land van bestemming).

Eventuele toeslagen (zoals ontbrekende brandstof bij teruggave, extra huurdagen, extra gereden kilometers, eenrichtingstoeslag, ...) zullen afgehouden worden van de waarborg.

Hieronder vindt u informatie over het tijdstip waarop de waarborg weer vrijgegeven wordt:

SituatieHet tijdstip waarop de waarborg weer vrijgegeven wordt (na facturatie)
 
Betaling gemaakt op het moment van het inleveren van het voertuig met dezelfde kaart die gebruikt werd voor de waarborg
 
4 werkdagen
Betaling gemaakt op het moment van het inleveren van het voertuig met een ander betaalmiddel (cash, andere betaalkaart, enz.) dan de kaart die gebruikt werd voor de waarborg
 
4 werkdagen
 
Voorafbetaling met extra's (extra bestuurder, GPS, enz) te betalen op het moment van het inleveren van het voertuig met dezelfde kaart die gebruikt werd voor de waarborg
 
4 werkdagen
 
Voorafbetaling met extra's (extra bestuurder, navigatie, enz.) te betalen op het moment van het inleveren van het voertuig met een ander betaalmiddel (cash, andere betaalkaart, enz.) dan de kaart die gebruikt werd voor de waarborg
 
4 werkdagen
 
Voorafbetaling zonder extra's, dus geen betaling gemaakt op de kaart die u voor de waarborg heeft gebruikt
 
4 werkdagen
 
U begint met een verhuur en betaalt de waarborg maar eindelijk beslist u om uw verhuur te annuleren
 
Tot 30 dagen
 

 

0032 2 348 92 12

Dezelfde applicatie. Meer mobiliteit.

Download de mobiele Europcar applicatie beschikbaar op iPhone, iPad en Android!

Meer informaties