Een wagen huren in Portugal

Europcar in Portugal

Portugal is een land met vele gezichten dat geregeld helemaal bovenaan de lijstjes met favoriete reisbestemmingen staat. Strand- en golfvakanties in de Algarve zijn bijzonder populair tijdens de zomermaanden, terwijl steden als Porto en Lissabon trendy bestemmingen bieden voor citytrips. Met zo veel toeristische mogelijkheden is een bezoek aan Portugal met de wagen interessanter dan ooit. Kies Europcar om een wagen te huren in Portugal en ontdek de vele facetten van deze bruisende vakantiebestemming.

Europcar heeft 88 vestigingen verspreid over Portugal waar u uw auto of bestelwagen kunt oppikken. De populairste locaties zijn Lissabon, Faro, Porto en Ponta Delgada, een prachtig stadje op de Azoren, een Portugese eilandengroep.

Specifieke aanbiedingen en voordelen voor Europcar-huurwagens in Portugal

Om het maximum te halen uit uw huurauto hebt u toegang tot verschillende voordelen wanneer u in Portugal een wagen huurt bij Europcar.

Europcar Privilege is ons gratis internationale getrouwheidsprogramma en bestaat uit vier niveaus: Privilege Club, Privilege Executive, Privilege Elite en Privilege Elite VIP. Het programma levert punten op die u kunt verdienen door een wagen te huren in wel 140 landen overal ter wereld. Bovendien krijgen u als Privilege-lid een weekend lang gratis een wagen zodra u drie keer een wagen hebt gehuurd tegen de algemene tarieven.

U kunt nu een voertuig boeken in een paar klikken, uw boeking beheren en genieten van onovertroffen aanbiedingen van uw mobiele telefoon, hetzij op de Europcar mobiele site of op onze nieuwe App voor Iphone, Android en tablet.

Rijden in Portugal

In de Portugal wordt rechts gereden en links ingehaald. Op rechts inhalen staan zware boetes, die onmiddellijk geïnd worden.

Om een wagen te huren in Portugal hebt u enkel een rijbewijs nodig van een EU-land.

Denk erom dat als u brandstof koopt met een kredietkaart, er vaak een toeslag geldt van € 0,50.

De maximumsnelheid bedraagt 120 km/u op de snelwegen, 90 km/u op de hoofdwegen en 50 km/u in de bebouwde kom. Wie betrapt wordt op een verkeersovertreding, dient de boete meteen te betalen. Denk erom dat u steeds uw identiteitskaart bij moet hebben onderweg. De politie controleert namelijk geregeld de identiteit van buitenlandse chauffeurs.

Op plaatsen waar trams rijden, moet u steeds voorrang geven aan de in- en uitstappende passagiers.

Parkeerplaatsen in Portugal worden aangeduid met blauwe markeringen op de weg. Voor sommige zones met betalend parkeren hebt u een blauwe parkeerschijf nodig die u kunt verkrijgen in politiekantoren. In andere gevallen kunt u betalen aan een automaat.

Waarom Europcar in Portugal kiezen?

  • Eenvoudig boeken in 3 stappen: zoek, kies, boek!
  • Een vloot met nieuwe auto's van hoge kwaliteit
  • Geen lange wachtrijen bij het afhalen van uw auto
  • Verkozen tot beste autoverhuurbedrijf
  • Huur voor een dag, een week, een maand of langer

Vind een agentschap van Europcar in Portugal

Locaties in de buurt

Faro Luchthaven
Adres: Aeroporto De Faro, Apt.2024, 8005-999, Faro, Portugal.
Telefoon: +351 (289) 818726
View this location
Lissabon Treinstation Gare Oriente
A: Ed.gare Do Oriente,lg.g-206. 1980-999, Lissabon, Portugal.
Telefoon: +351 (21) 8946071
View this location