Een wagen huren in Spanje

Een wagen huren in Spanje

 

Ontdek locaties in

Europcar in Spanje

Een wagen huren is in Spanje de beste manier om de diverse landschappen en ongelooflijke vergezichten van het land ten volle te ervaren: de schitterende stranden van Mallorca en Tenerife , de onvergetelijke bergen van Andalusië en kosmopolitische steden als Madrid en Barcelona . Of u nu een auto of een bestelwagen wilt huren, met Europcars betrouwbare wagenpark is uw avontuur alvast goed begonnen.

Europcar telt 151 vestigingen verspreid over Spanje. Ze zijn telkens gelegen op praktische locaties om te beginnen aan uw reis door Spanje. De perfecte oplossing dus als u een weekendje in een stad doorbrengt of een langere reis maakt in het binnenland.

Specifieke aanbiedingen en voordelen voor Europcar-huurwagens in Spanje

Klanten die kiezen voor Europcar Spain, hebben ook toegang tot de volgende voordelen.

Europcar Privilege is ons gratis internationale getrouwheidsprogramma en bestaat uit vier niveaus: Privilege Club, Privilege Executive, Privilege Elite en Privilege Elite VIP. Het programma levert punten op die u kunt verdienen door een wagen te huren in wel 140 landen overal ter wereld. Bovendien krijgen u als Privilege-lid een weekend lang gratis een wagen zodra u drie keer een wagen hebt gehuurd tegen de algemene tarieven.

U kunt nu een voertuig boeken in een paar klikken , uw boeking beheren en genieten van onovertroffen aanbiedingen van uw mobiele telefoon, hetzij op de Europcar mobiele site of op onze nieuwe App voor Iphone, Android en tablet.

Europcar in Spanje

De maximumsnelheid in Spanje bedraagt 120 km/u op de snelwegen, 100 km/u wegen met meerdere rijstroken in elke richting en 90 km/u op andere wegen.

In bepaalde steden, zoals Madrid en Barcelona, zijn er specifieke regels voor busstroken. Bepaalde rijstroken zijn gemarkeerd 'BUS-VAO', wat staat voor 'Vehículos de Alta Ocupación' (voertuigen met veel inzittenden). Dat betekent dat die rijstroken voorbehouden zijn voor bussen, motorfietsen en wagens met minstens twee (of drie) inzittenden.

In het hele land is er een systeem voor betalend parkeren. In Madrid zijn er zogenaamde SER-parkeerzones, die worden aangegeven met blauwe of groene strepen. De maximale parkeerduur in deze zones bedraagt één tot twee uur.

Er zijn ook blauwe parkeerzones die worden aangegeven met de vermelding 'Zona azul' of 'Zona O.R.A.'. Hier mag u overdag maximaal twee uur parkeren, maar tussen 20 en 8 uur is er geen beperking.

Denk erom dat de politie overtredingen vaak onmiddellijk beboet. De boete daalt overigens met 50% als u binnen een periode van twintig dagen betaalt. Buitenlandse bestuurders moeten hun boete echter meteen betalen.

Wanneer u in Spanje gebruikmaakt van de snelwegen, moet u tol betalen. De kosten kunnen contant of met een kredietkaart worden betaald. Op de meeste plaatsen is er ook een systeem voor elektronische betaling met de naam 'Telepeaje' of 'Via T'. De zenders voor dit systeem zijn te koop in banken of tankstations en moeten bevestigd worden aan de voorruit van het voertuig.

Voertuigen op deze locatie

Een wagen huren in Spanje biedt u eindeloze mogelijkheden om het land te verkennen, precies zoals u wilt. Een weekendje Madrid? Dan zijn stadswagens zoals de Nissan Micra of de VW Polo Automatic populaire keuzes. Verblijft u langer of met meer personen in het land, dan is een grotere wagen een interessante keuze. En hebt u een bestelwagen nodig, dan staat bij Europcar steeds een Peugeot Expert of een Iveco Daily voor u klaar. Met luxewagens als de Mercedes V-klasse Automatic verkent u het land dan weer in stijl.

Wat u zeker niet mag missen als u in Spanje rijdt

Het cultureel diverse Spanje is zo veel meer dan een strandbestemming. Meesterwerken uit de Moorse en islamitische cultuur, zoals het Alhambra in Granada en het Alcázar in Sevilla , of het Romeinse aquaduct in Segovia zijn absolute must voor liefhebbers van architectuur. Spanje is ook een fantastische bestemming voor fijnproevers, van de Boqueria-markt in hartje Barcelona tot de taverna's aan de Costa Brava met hun verse visbereidingen.

Wij zijn trots op onze positie als toonaangevende Europese autoverhuurder. Kijk voor meer info op onze autoverhuurpagina!

Toon meer Toon minder

Toplocaties in Spanje

Dit kan u mogelijk ook interesseren

Alle gebieden in Spanje

Topsteden in Spanje

Toplanden

Goed om te weten

Een auto en bestelwagen huren in Spanje is zeer eenvoudig bij Europcar.

Vriendelijke dienstverlening, nieuwe voertuigen en lage prijzen maken deel uit van ons dagelijks aanbod. Bij Europcar vindt u wat u zoekt, ongeacht u een voertuig wil huren voor zaken of persoonlijk gebruik, of u een auto of bestelwagen Spanje nodig heeft.

We kijken ernaar uit u op onze vestiging te mogen ontvangen: Spanje. Vergeet niet uw rijbewijs mee te nemen, alsook een geldige kredietkaart en identiteitsbewijs (zoals paspoort indien u een auto in het buitenland wilt huren).

Green Program van Europcar: Bij Europcar begrijpen we welke invloed we hebben op het milieu. Daarom hebben we een duurzaam milieuprogramma opgericht en zijn we er trots op dat we het eerste autoverhuurbedrijf zijn in Spanje dat hierover gecertificeerde akkoorden aangaat.