Oekraïense crisis: Informatie voor reizigers en klanten

De aanhoudende aanval op Oekraïne door Russische strijdkrachten geeft aanleiding tot veel bezorgdheid en vragen, uiteraard vanuit humanitair oogpunt, maar ook wat betreft de gevolgen voor onze operaties, met name als gevolg van de internationale sancties die tegen Rusland en Belarus zijn getroffen.
Wij hebben deze pagina gemaakt om u op de hoogte te houden van wat u moet weten als u een boeking bij ons heeft gepland OF voordat u probeert bij ons te boeken.
1. Alle Oekraïense, Russische en Wit-Russische bestemmingen zijn niet langer reserveerbaar/ beschikbaar.
2. Overschrijding van de Oekraïense grens met een van onze voertuigen is niet mogelijk.
Oekraïne is nu een oorlogsgebied: Verzekeringsmaatschappijen kunnen geen enkele vorm van dekking bieden op het gehele Oekraïense grondgebied.
3. Indien u in het bezit bent van een visum, Mastercard of American Express uitgegeven in Rusland, of een betaalmiddel uitgegeven door een bank met een Swift-verbod. (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications): VTB Bank, Bank Otkritie, Novikombank, Promsvyazbank, Rossiya Bank, Sovcombank, VEB, en Russia's Development Bank (tot op heden).
  • Wij zullen niet in staat zijn om verder te gaan met uw boeking, zij het rechtstreeks via onze systemen of via een tussenpersoon (Expedia, RentalCars, CarTrawler, ...).
  • Wij kunnen u niet terugbetalen indien u boekte vóór het moment waarop de internationale sancties werden genomen.
  • Wij aanvaarden ook geen contant geld, noch in euro's, noch in een andere plaatselijke munt. In overeenstemming met de internationale sancties die in het kader van het Oekraïense conflict tegen personen zijn genomen, kunnen wij u niet van dienst zijn als uw naam voorkomt op een van de lijsten die zijn uitgegeven door: de OFAC, het VK, de EU, de VN.

---
Solidariteit met Oekraïne en het Oekraïense volk
---

De afgelopen dagen hebben wij talrijke verzoeken ontvangen van personen, NGO's en verenigingen die voertuigen nodig hebben om de Oekraïense bevolking te helpen met voedsel, geneesmiddelen of om hen te helpen de oorlogszones te verlaten. Helaas konden wij op de meeste van deze verzoeken geen positief antwoord geven, het waren er gewoon te veel.
Als bedrijf dat mobiliteitsdiensten aanbiedt en diepgeworteld is in Europa, zijn wij ervan overtuigd dat de situatie om solidariteit vraagt en dat elk beetje steun en hulp ertoe doet.
Daarom werken verschillende landen van ons netwerk, naast de donaties op groepsniveau aan de UNHCR (United Nations Refugee Agency), momenteel samen met lokale verenigingen en organisaties van hun keuze, die allemaal betrokken zijn bij humanitaire acties voor het Oekraïense volk. Europcar Mobility Group Duitsland, bijvoorbeeld, heeft de afgelopen dagen bestelwagens ter beschikking gesteld om voedsel en voorraden te leveren aan vluchtelingen en hen te vervoeren van de Poolse grens naar steden die hen opvangen. Onze Poolse franchisenemer en zijn teams leveren ook fantastisch werk door hun Oekraïense collega's en de Oekraïense bevolking op alle mogelijke manieren te steunen.
Als u zich wilt aansluiten bij de internationale solidariteitsbeweging en Oekraïne wilt steunen, stellen wij voor dat u doneert aan de UNHCR: https://www.unhcr.org. Nu de Oekraïense bevolking massaal op de vlucht is voor gevechten en bombardementen, mobiliseert de UNHCR middelen - en heeft zij dringend behoefte aan donaties - om zo snel en doeltreffend mogelijk te reageren.