Een wagen huren in Spanje

Europcar in Spanje


Een wagen huren is in Spanje de beste manier om de diverse landschappen en ongelooflijke vergezichten van het land ten volle te ervaren: de schitterende stranden van Mallorca en Tenerife, de onvergetelijke bergen van Andalusië en kosmopolitische steden als Madrid en Barcelona. Of u nu een auto of een bestelwagen wilt huren, met Europcars betrouwbare wagenpark is uw avontuur alvast goed begonnen.

Europcar telt 151 vestigingen verspreid over Spanje. Ze zijn telkens gelegen op praktische locaties om te beginnen aan uw reis door Spanje. De perfecte oplossing dus als u een weekendje in een stad doorbrengt of een langere reis maakt in het binnenland.


Specifieke aanbiedingen en voordelen voor Europcar-huurwagens in Spanje

Klanten die kiezen voor Europcar Spain, hebben ook toegang tot de volgende voordelen.

Europcar Privilege is ons gratis internationale getrouwheidsprogramma en bestaat uit vier niveaus: Privilege Club, Privilege Executive, Privilege Elite en Privilege Elite VIP. Het programma levert punten op die u kunt verdienen door een wagen te huren in wel 140 landen overal ter wereld. Bovendien krijgen u als Privilege-lid een weekend lang gratis een wagen zodra u drie keer een wagen hebt gehuurd tegen de algemene tarieven.


U kunt nu een voertuig boeken in een paar klikken, uw boeking beheren en genieten van onovertroffen aanbiedingen van uw mobiele telefoon, hetzij op de Europcar mobiele site of op onze nieuwe App voor Iphone, Android en tablet.


Europcar in Spanje

De maximumsnelheid in Spanje bedraagt 120 km/u op de snelwegen, 100 km/u wegen met meerdere rijstroken in elke richting en 90 km/u op andere wegen.

In bepaalde steden, zoals Madrid en Barcelona, zijn er specifieke regels voor busstroken. Bepaalde rijstroken zijn gemarkeerd 'BUS-VAO', wat staat voor 'Vehículos de Alta Ocupación' (voertuigen met veel inzittenden). Dat betekent dat die rijstroken voorbehouden zijn voor bussen, motorfietsen en wagens met minstens twee (of drie) inzittenden.

In het hele land is er een systeem voor betalend parkeren. In Madrid zijn er zogenaamde SER-parkeerzones, die worden aangegeven met blauwe of groene strepen. De maximale parkeerduur in deze zones bedraagt één tot twee uur.
Er zijn ook blauwe parkeerzones die worden aangegeven met de vermelding 'Zona azul' of 'Zona O.R.A.'. Hier mag u overdag maximaal twee uur parkeren, maar tussen 20 en 8 uur is er geen beperking.

Denk erom dat de politie overtredingen vaak onmiddellijk beboet. De boete daalt overigens met 50% als u binnen een periode van twintig dagen betaalt. Buitenlandse bestuurders moeten hun boete echter meteen betalen.

Wanneer u in Spanje gebruikmaakt van de snelwegen, moet u tol betalen. De kosten kunnen contant of met een kredietkaart worden betaald. Op de meeste plaatsen is er ook een systeem voor elektronische betaling met de naam 'Telepeaje' of 'Via T'. De zenders voor dit systeem zijn te koop in banken of tankstations en moeten bevestigd worden aan de voorruit van het voertuig.

Waarom Europcar in Spanje kiezen?

  • Eenvoudig boeken in 3 stappen: zoek, kies, boek!
  • Een vloot met nieuwe auto's van hoge kwaliteit
  • Geen lange wachtrijen bij het afhalen van uw auto
  • Verkozen tot beste autoverhuurbedrijf
  • Huur voor een dag, een week, een maand of langer

Vind een agentschap van Europcar in Spanje

Locaties in de buurt

Gerona Luchthaven
Adres: Gerona - Costa Brava (300 Metros), Poligono Industrial Parcela 1 A, 17185, Vilobí D'Onyar, Spanje.
View this location
Sevilla Treinstation
A: Avda. De Kansas City S/n. 41007, Sevilla, Spanje.
Telefoon: +34 911505000
View this location

Onze agentschappen in Spanje