Een wagen huren in Malaga

Huur een wagen in Malaga bij Europcar
Malaga ligt aan de Costa del Sol ten zuidoosten van Sevilla en heeft de jongste jaren sterk aan populariteit gewonnen. In deze stad met typische rode daken wordt 11e-eeuwse architectuur afgewisseld met moderne bars en winkels, benaderen de gastronomische mogelijkheden die van Barcelona en zijn er voldoende musea en galerijen om Madrid naar de kroon te steken.

Binnen bereik van de wagen bevinden zich verbluffende natuurreservaten, Marbella in het zuiden en de kustlijn richting Gibraltar.


Hoe een wagen huren bij Europcar in Malaga

Malaga telt twee handige Europcar-vestigingen, een in Malaga Airport en de andere in het belangrijkste station van de stad. Beide locaties zijn perfect gelegen om snel te kunnen vertrekken wanneer u aankomt in Malaga.

Zoekt u een kleine en handige oplossing voor een of twee personen? Kies dan voor de populaire Volkswagen Polo of de Fiat 500. Reist u met een grotere groep of hebt u meer ruimte nodig? Dan bieden onze breaks zoals de Seat Leon of Peugeot 508 een prima oplossing. Gaat u voor een echte roadtrip? De Mercedes Vito Tourer met negen zitplaatsen is een uitstekende gezel om lagere trajecten in alle comfort af te leggen.

Europcar Malaga biedt ook een uitgebreid aanbod aan bestelwagens, en al onze voertuigen kunnen voor korte of lange termijn worden gehuurd. Plan uw reis en wij helpen u om de best mogelijke huurwagen te vinden.

Rijden in Malaga
In de stad Malaga bedraagt de maximumsnelheid 50 km/u. Daarbuiten geldt er een maximumsnelheid van 90 km/u op landelijke wegen en 120 km/u op de snelweg. In woonwijken is de maximumsnelheid 20 km/u.

Door de beschermde wijken en smalle straatjes is het niet aan te raden om in het historische centrum van Malaga te parkeren. Er zijn echter voldoende 'blauwe zones', aangeduid met blauwe markering of verkeersborden. Parkeren op straat is betalend van maandag tot vrijdag van 9 tot 14 uur en van 16 tot 20 uur. De maximale parkeerduur bedraagt er twee uur. Er is ook een groot aanbod aan parkeergarages met diverse tarieven. U kunt er contant betalen, met krediet- of debetkaart of met een smartphoneapp.

Op heel wat Spaanse snelwegen moet tol worden betaald. Dat kan contant, met krediet- of debetkaart of via een geautomatiseerd elektronisch systeem. Als u het geautomatiseerde systeem wilt gebruiken, hebt u in uw wagen een VIA T-module nodig, die verkrijgbaar is bij bepaalde banken. Bij de tolstations is het belangrijk dat u de correcte rijstrook kiest op basis van uw betaalwijze.


Ontdek Malaga en omstreken met de wagen
Malaga kan bogen op tal van culturele trekpleisters, zoals het geboortehuis van Pablo Picasso. Het cultuurcentrum La Térmica is een echte hotspot voor kunstevenementen en kunstenaarsworkshops, en het Automobile & Fashion Museum biedt een verrassende combinatie van haute couture en prachtige klassieke wagens. Wat de eetcultuur betreft, voeren tapas natuurlijk de boventoon, maar er zijn ook fantastische wereldkeuken- en Marokkaanse mogelijkheden.

Geniet van het prachtige Spaanse binnenland en maak een daguitstap naar Ronda, een spectaculair stadje aan een diepe kloof met prachtige bruggen en vergezichten, of naar Frigiliana, een subliem, witgekalkt plaatsje met prachtige uitzichten en fantastische tapasrestaurants. Beide liggen op slechts een uurtje rijden!

Verderop bevinden zich Granada (124 kilometer), Gibraltar (138 kilometer) en Sevilla (170 kilometer), stuk voor stuk boeiende Spaanse bestemmingen die vlot met de auto bereikbaar zijn.

Nerja is een pittoresk kuststadje op zo'n 45 km van Malaga. Perfect voor een daguitstapje dus! De grotten van Nerja zijn een van de populairste en spectaculairste historische trekpleisters van Spanje. Volg een rondleiding en ontdek er oeroude grottenkunst en de grootste stalagmiet ter wereld (32 meter!). U hebt bovendien de keuze uit verschillende soorten rondleidingen, waaronder een spannende nachtversie. In de buurt van de grotten is er meer dan voldoende parkeerplaats. Ideaal dus als u er met een huurwagen heen rijdt.

Waarom Europcar kiezen?

  • Grootste netwerk van huurauto's in Spanje
  • Moderne, ruime en nieuwe auto's
  • Autoverhuur voor één dag, week of maand, op korte en lange termijn
  • Snel ophalen zonder wachten: eReady
  • 24-uurs depannagedienst

Vind een agentschap van Europcar in Málaga

Featured locations

Malaga Luchthaven
Adres: Avd. Garcia Morato S.n., Gps 36.675136, -4.488093, 29004, Málaga, Spanje.
Telefoon: +34 911505000
View this location
Malaga Treinstation
A: Explanada De La Estacion S/n. 29002, Málaga, Spanje.
Telefoon: +34 911505000
View this location

Onze agentschappen