Europcar

Een wagen huren in Italië

Ontdek locaties in


Europcar in Italië


Met zijn eeuwenoude ruïnes, pittoreske landschappen en ongeëvenaarde keuken is het moeilijk om niet van Italië te houden. Een wagen huren in Italië is niet alleen handig om van A naar B te raken, maar ook om minder voor de hand liggende ...Toon meer locaties te bezoeken als Bergamo of Ferno. Of u nu kiest voor relaxen aan het strand of cultuur opdoen in een bruisende stad, Europcar helpt u om het maximum te halen uit uw bezoek.

Verspreid over heel Italië vindt u 192 Europcar-vestigingen, handig gelegen in luchthavens als Milaan Malpensa, Rome Fiumicino en Napels. Ook Sicilië in het zuidwesten van Italië is een populaire bestemming. Door een wagen te huren in Palermo of Catania kunt u het hele eiland verkennen.

Specifieke aanbiedingen en voordelen voor Europcar-huurwagens in Italië
Klanten die kiezen voor Europcar Italy hebben toegang tot de volgende voordelen.

Europcar Privilege is ons gratis internationale getrouwheidsprogramma en bestaat uit vier niveaus: Privilege Club, Privilege Executive, Privilege Elite en Privilege Elite VIP. Het programma levert punten op die u kunt verdienen door een wagen te huren in wel 140 landen overal ter wereld. Bovendien krijgen u als Privilege-lid een weekend lang gratis een wagen zodra u drie keer een wagen hebt gehuurd tegen de algemene tarieven.

U kunt nu een voertuig boeken in een paar klikken, uw boeking beheren en genieten van onovertroffen aanbiedingen van uw mobiele telefoon, hetzij op de Europcar mobiele site of op onze nieuwe App voor Iphone, Android en tablet.


Rijden in Italië

U hebt geen internationaal rijbewijs nodig om in Italië te rijden, een rijbewijs van een EU-land volstaat.

De maximumsnelheid bedraagt 130 km/u op de snelwegen, 100 km/u op de hoofdwegen en 90 km/u op secundaire wegen. In de bebouwde kom bedraagt de maximumsnelheid 50-70 km/u, aangeduid met verkeersborden. Het is verplicht om snelheid te minderen op basis van de zichtbaarheid 's nachts, nabij scholen en op smalle of steile wegen. Afhankelijk van de weersomstandigheden daalt de snelheid tot 90 km/u buiten de bebouwde kom en 110 km/u op de snelweg.

Om te parkeren gelden in Italië specifieke regels. In de bebouwde kom mag u in straten met tweerichtingsverkeer aan de rechterkant parkeren. In straten met eenrichtingsverkeer mag u parkeren aan beide kanten, zolang de doorgang hierdoor drie meter breed blijft.

In grote steden zijn er zones voor betalend parkeren die worden aangegeven met blauwe verkeersborden. De momenten waarop betaald moet worden, variëren, en sommige dagen zijn gratis, bijvoorbeeld de zondag. Zones met beperkte parkeertijd worden aangeduid met blauwe strepen. In de hoofdstad Rome is het verboden om te parkeren in het historische centrum van maandag tot vrijdag tussen 7 en 20 uur. Toon minder

Toplocaties in Italië

Dit kan u mogelijk ook interesseren

Alle gebieden in Italië

Topsteden in Italië

Toplanden

Good to know

Voertuigen op deze locatie

Italië is een ideaal land om te verkennen met de wagen. Europcar biedt modellen aan voor alle mogelijke Italiaanse trips, of u nu een stadswagen nodig hebt voor het weekend (de Nissan Micra en de SMART FORFOUR zijn toppers) of met het hele gezin naar het zuiden trekt. En natuurlijk kunt u ook genieten van la dolce vita in een luxewagen zoals een Alfa Romeo Giulietta of een Audi A3. Daarnaast kunt u ook bij Europcar Italy terecht voor een bestelwagen, zoals een Peugeot Expert of een Iveco Daily.