Een wagen huren in Luik

Een wagen huren in Luik

 

Ontdek locaties in Luik

Huur een wagen in Luik met Europcar

Luik is een dynamische stad dicht bij de Duitse en Nederlandse grens. U kunt er genieten van een boeiende mix van architecturale stijlen: met onder meer een 16e-eeuwse kathedraal, art-nouveauhuizen, paleizen in Maaslandse renaissancestijl en een hypermodern treinstation door architect Santiago Calatrava.

Huur een wagen bij Europcar en ontdek wat er allemaal te beleven valt in Luik en omgeving. Makkelijk en comfortabel! Trek eropuit in het groene platteland of breng onze Noorderburen een bezoekje en ga een dagje shoppen in Maastricht. Het is ook niet ver rijden naar het bruisende Brussel , ten westen van Luik.

Hoe een wagen huren bij Europcar in Luik

Met drie handige Europcar-vestigingen verspreid over de stad vindt u bij Europcar Luik zeker uw gading. Komt u met de trein? Dan kunt u meteen een wagen huren bij Europcar in het stationLuik Guillemins . Wie met het vliegtuig komt, kan terecht op onze locatie in Liège Airport . Onze andere Europcar-vestiging bevindt zich in Tilleur in Centrum

Bij Europcar Luik zijn tal van modellen beschikbaar. Op zoek naar een lichte en wendbare wagen? Kies dan de Volkswagen Polo of de Peugeot 308. Bent u op reis met uw gezin of met een grotere groep? Dan zijn ruimere modellen zoals de Renault Grand Scenic of de Peugeot 3008 beter geschikt.

Een wagen huren bij Europcar Luik is een fluitje van een cent. We bieden een flexibele service en verhuren voertuigen op dag-, week- of zelfs maandbasis.

Rijden in Luik

De verkeersregels in België verschillen per gewest. In het Waalse Luik bedraagt de maximumsnelheid 120 km/u op de snelwegen, 90 km/u op andere hoofdwegen en 50 km/u in de bebouwde kom. In het stadscentrum zijn er een aantal zones, vaak in de buurt van scholen, waar een snelheidsbeperking van 30 km/u geldt.

Wie een wagen wil huren in Luik, moet minstens negentien jaar oud zijn en beschikken over een geldig Europees rijbewijs.

In Luik kunt u gratis parkeren tussen 12.30 uur en 13.30 uur en na 18.00 uur van maandag tot zaterdag en de hele dag lang op zondag. Op weekdagen betaalt u vanaf 8.00 uur via een parkeermeter. Het minimumtarief bedraagt € 1,50 per uur en er gelden diverse tijdsbeperkingen afhankelijk van de kleurcode. In rode zones bedraagt de maximale parkeertijd anderhalf uur, in de groene vier uur. Er zijn ook een aantal onder- en bovengrondse parkeergarages die 24/7 open zijn.

Ontdek Luik en omstreken met de wagen

Schitterende parken, mooie bossen, theaterzalen, musea en concertzalen: Luik ademt cultuur en pure klasse.

Dit is het hart van Wallonië en ook de omgeving rond Luik is de moeite waard. Huur dus een wagen bij Europcar Luik , trek de natuur in en bezoek onderweg enkele pittoreske historische stadjes. Met de Nederlandse en Duitse grens vlakbij kunt u zelfs Maastricht of Aken verkennen.

Vanuit Luik bereikt u vlot Brussel (97 kilometer), Charleroi (97 kilometer) en Antwerpen (130 kilometer).

Niet ver van Luik liggen de grotten van Remouchamps: een spectaculair netwerk van ondergrondse waterwegen van bijna een kilometer lang. Bezoekers varen er met een boot door de doolhofachtige onderaardse gangen, met als hoogtepunt de ‘Kathedraal’, een veertig meter hoge zaal vol druipende stalactieten en een reusachtige natuurlijk gewelf. Dankzij het restaurant en het museum geniet de hele familie van een bezoek aan de Grotten van Remouchamps. Er is voldoende parking aanwezig, dus met een huurwagen van Europcar geraakt u er vlot heen.

Gelegen op de top van een 60 meter hoge rotspunt, biedt het kasteel van Modave een prachtig uitzicht op een natuurreservaat van 450 hectare. In dit charmante kasteel valt heel wat te ontdekken: 25 kamers, historische taferelen en uitgestrekte tuinen. Maak er een daguitstap van en eet een hapje ter plaatse of ga wandelen in het omliggende bos. Het kasteel ligt op slechts een half uurtje van Luik en is dus vlot bereikbaar met de wagen.

Bezienswaardigheden in Luik

Zonder een bezoek aan de vele kerken en musea in Luik is uw uitstap niet compleet. Bezoek zeker de romaanse Sint-Bartolomeüskerk en de gotische Sint-Pauluskathedraal. Hongerig? Proef van de plaatselijke specialiteiten in de Bistrot d’en Face en sluit af met een drankje bij Les Olivettes, een van de laatste pubs in Luik. Niet te missen voor muziekliefhebbers: het Filharmonisch Orkest van Luik en, in de maand mei, het Mithra Jazz festival.

Wij zijn trots op onze positie als toonaangevende Europese autoverhuurder. Kijk voor meer info op onze autoverhuurpagina!

Toon meer Toon minder

Toplocaties in Luik

Dit kan u mogelijk ook interesseren

Waarom huren bij Europcar?

Best gewaarborgde prijs

Krijg de beste tarieven

Loyaliteitsprogramma

Ontvang rewards

Beveiligd boekingssysteem

Bescherm uw gegevens

Topsteden in België

Goed om te weten

Een auto en bestelwagen huren in Luik is zeer eenvoudig bij Europcar.

Vriendelijke dienstverlening, nieuwe voertuigen en lage prijzen maken deel uit van ons dagelijks aanbod. Bij Europcar vindt u wat u zoekt, ongeacht u een voertuig wil huren voor zaken of persoonlijk gebruik, of u een auto of bestelwagen Luik nodig heeft.

We kijken ernaar uit u op onze vestiging te mogen ontvangen: Luik. Vergeet niet uw rijbewijs mee te nemen, alsook een geldige kredietkaart en identiteitsbewijs (zoals paspoort indien u een auto in het buitenland wilt huren).

Green Program van Europcar: Bij Europcar begrijpen we welke invloed we hebben op het milieu. Daarom hebben we een duurzaam milieuprogramma opgericht en zijn we er trots op dat we het eerste autoverhuurbedrijf zijn in Luik dat hierover gecertificeerde akkoorden aangaat.