Een wagen huren in Antwerpen

Een wagen huren in Antwerpen

 

Ontdek locaties in Antwerpen

Huur een wagen in Antwerpen met Europcar

Van hoog oprijzende middeleeuwse gebouwen tot avantgardistische hedendaagse architectuur: maak kennis met Antwerpen, de hipste grootstad van België. Antwerpen is de op een na grootste stad van België en ligt op een boogscheut van Brussel en Amsterdam. Ideaal dus voor een weekendje weg.

Een huurwagen is de perfecte manier om Antwerpen en omgeving te verkennen. In Antwerpen valt heel wat te beleven: van de beste musea voor hedendaagse kunst in Europa tot de meest stijlvolle cocktailbars.

Hoe een wagen huren bij Europcar in Antwerpen

Dankzij onze drie Europcar-vestigingen verspreid over de stad is een huurwagen ophalen in Antwerpen erg gemakkelijk. Komt u met de trein? Dan kunt u een wagen huren op onze locatie in Antwerpen Centraal . Wie met het vliegtuig komt, kan terecht op onze locatie in de luchthaven van Antwerpen .

Met onze budgetvriendelijke wagens als de Volkswagen Polo of Volkswagen Up rijdt u vlot de hele stad door. Bent u op reis met uw gezin of met een grotere groep? Dan is de Ford Galaxy met zijn zeven zitplaatsen een stijlvolle en ruime optie.

Bij Europcar Antwerpen zijn we superflexibel en bieden we u een waaier aan modellen die u voor korte of langere tijd kunt huren. Wie grotere ladingen moet vervoeren, kan bij ons ook een bestelwagen huren.

Rijden in Antwerpen

In Vlaanderen is de snelheid op de hoofdwegen (niet de snelwegen) beperkt tot 70 km/u. In de rest van België bedraagt de maximumsnelheid 120 km/u op de snelwegen, 50 km/u in de bebouwde kom en 20 km/u in woonerven.

Wie een wagen wil huren in Antwerpen, moet minstens negentien jaar oud zijn en beschikken over een geldig Europees rijbewijs.

In Antwerpen is er ruime parkeermogelijkheid langs de straten. Aan de rand van de stad kunt u vaak zelfs gratis parkeren. Voor de andere parkeerplaatsen moet u betalen via een parkeermeter van maandag tot zaterdag tussen 9.00 en 22.00 uur. In het centrum mag u maximaal drie uur parkeren. Het parkeertarief varieert tussen € 1,50 en € 2,50 per uur, met een maximum van € 25 voor een volledige dag.

Ontdek Antwerpen en omstreken met de wagen

In Antwerpen vindt u tal van musea, galerijen en uitmuntende gastronomische restaurants. U kunt er genieten van heel wat verschillende architecturale stijlen, van 16e-eeuwse gildenhuisjes en middeleeuwse arbeiderswoningen tot 19e-eeuwse belle-époquewoningen en moderne futuristische ontwerpen.

Antwerpen bevindt zich op de kruising tussen verschillende culturen en heeft een goede verbinding met Rijsel , net over de Franse grens, en ook het Nederlandse Amsterdam ligt net dicht genoeg voor een daguitstap. Antwerpen ligt op 130 kilometer van Brussel en ook Luik (133 kilometer) en Amsterdam (250 kilometer) liggen op minder dan twee uur rijden.

Wanneer u het 13e-eeuwse Kasteel Marnix de Sainte-Aldegonde bezoekt, met zijn prachtige omwalling en glinsterende waterpartij, wordt u onmiddellijk terug in de tijd gekatapulteerd. Het kasteel heeft een museum met een grote collectie antieke boeken. U kunt er een fiets huren om de prachtige omgeving te verkennen of gewoon een wandeling maken door de bossen en rond de lelierijke vijvers. Met uw huurwagen doet u er vanuit Antwerpen slechts 40 minuten over naar het kasteel.

Bezienswaardigheden in Antwerpen

In deze bijzonder chique stad zijn twee prestigieuze modescholen en het MoMU-modemuseum gevestigd. Breng zeker ook een bezoek aan het Rubenshuis, het voormalige huis en atelier van de befaamde 17e-eeuwse schilder Pieter Paul Rubens, of aan het MAS, het tien verdieping tellende museum met zijn indrukwekkende collectie, gaande van schilderijen van de Oude Meesters tot videokunst. En dompel uzelf onder in de Vlaamse geschiedenis op de Grote Markt, het historische marktplein in de charmante middeleeuwse binnenstad.

Wij zijn trots op onze positie als toonaangevende Europese autoverhuurder. Kijk voor meer info op onze autoverhuurpagina!

Toon meer Toon minder

Toplocaties in Antwerpen

Dit kan u mogelijk ook interesseren

Waarom huren bij Europcar?

Best gewaarborgde prijs

Krijg de beste tarieven

Loyaliteitsprogramma

Ontvang rewards

Beveiligd boekingssysteem

Bescherm uw gegevens

Topsteden in België

Goed om te weten

Een auto en bestelwagen huren in Antwerpen is zeer eenvoudig bij Europcar.

Vriendelijke dienstverlening, nieuwe voertuigen en lage prijzen maken deel uit van ons dagelijks aanbod. Bij Europcar vindt u wat u zoekt, ongeacht u een voertuig wil huren voor zaken of persoonlijk gebruik, of u een auto of bestelwagen Antwerpen nodig heeft.

We kijken ernaar uit u op onze vestiging te mogen ontvangen: Antwerpen. Vergeet niet uw rijbewijs mee te nemen, alsook een geldige kredietkaart en identiteitsbewijs (zoals paspoort indien u een auto in het buitenland wilt huren).

Green Program van Europcar: Bij Europcar begrijpen we welke invloed we hebben op het milieu. Daarom hebben we een duurzaam milieuprogramma opgericht en zijn we er trots op dat we het eerste autoverhuurbedrijf zijn in Antwerpen dat hierover gecertificeerde akkoorden aangaat.