Een wagen huren in Brussel

Een wagen huren in Brussel

 

Ontdek locaties in Brussel

Huur een wagen in Brussel bij Europcar

Een bezoek aan Brussel is zeker de moeite waard, of u er nu voor zaken dan wel met vakantie bent. De Belgische hoofdstad is bijzonder divers en telt heel wat art-nouveaugebouwen, prachtige kunst- en wetenschapsmusea en paleizen. Op culinair vlak is er voor elk wat wils en uiteraard ontbreken ook de wereldberoemde Belgische frietjes en chocolade niet op het menu. Brussel is niet alleen de hoofdzetel van de Europese Unie, maar ook de thuisbasis van tal van internationale bedrijven.

Met Europcar kunt u Brussel kiezen als vertrekpunt voor een roadtrip doorheen Europa. Steden als Luik en Amsterdam zijn vlot bereikbaar met de wagen.

Hoe een wagen huren bij Europcar in Brussel

U vindt een Europcar-kantoor in de buurt van alle belangrijke transportknooppunten, waaronder Treinstation Brussel-Zuid (met hogesnelheidsverbindingen vanuit Londen en Parijs), Zaventem-Luchthaven en de Europese wijk als u er voor zaken bent.

Europcar biedt heel wat modellen om de stad in alle stijl en comfort te verkennen, zoals de handige Smart Fortwo, de Volkswagen Golf en de Audi A3. De ruime Mercedes Benz Vito behoort tot onze grotere modellen, en voor nog ambitieuzere avonturen bieden wij ook bestelwagens aan.

Hebt u voor langere tijd een wagen nodig? Bij Europcar zijn we flexibel en kunt u een voertuig op week- of maandbasis huren, of zelfs langer.

Rijden in Brussel

Om in België een wagen te huren moet u minstens negentien jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig Europees rijbewijs.

De Belgische wegen zijn tolvrij, behalve voor voertuigen die meer dan 3,5 ton wegen. In grote delen van Brussel geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u, en op sommige delen van de ringweg R0 is de snelheid beperkt tot 50 km/u. Elders bedraagt de maximumsnelheid 120 km/u op de snelwegen en 90 km/u op de openbare weg.

Bestuurders dienen ervan op de hoogte te zijn dat er een strenge alcoholwetgeving geldt in België, met een maximaal toelaatbaar alcoholgehalte van 0,5 milligram per milliliter bloed – minder dan in andere EU-landen.

Parkeren in het centrum van Brussel is erg eenvoudig en kan zonder tijdsbeperkingen, behalve in drukke winkelzones. Hoeveel en waar er betaald moet worden, wordt aangegeven met kleurcodes: in de blauwe zone kunt u twee uur gratis parkeren met een internationale blauwe parkeerschijf. In de rode, oranje en groene zone is het parkeren betalend, maar de tarieven zijn er redelijk.

Brussel heeft een netwerk van autotunnels waarmee u de stad snel in en uit kunt, zodat u de vele beroemde Brusselse monumenten makkelijk kunt bereiken.

Ontdek Brussel en omstreken met de wagen

U kunt ook de gezellige drukte van de binnenstad achter u laten en Brussel gebruiken als uitvalsbasis voor prachtige dagtrips met de wagen. Het is immers slechts een half uurtje rijden naar beroemde steden als Gent en Antwerpen en een uurtje naar UNESCO-werelderfgoedstad Brugge.

Waarom zou u bovendien niet eens een kijkje nemen over de Belgische grens? Rijsel (120 kilometer), Rotterdam (150 kilometer) en Amsterdam (213 kilometer) zijn stuk voor stuk makkelijk bereikbaar met de wagen.

Aan de rand van de stad staat het Atomium: een 100 meter hoge constructie in roestvrij staal die de structuur van een ijzerkristal voorstelt, maar dan 165 miljard maal uitvergroot. Het monument werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958. Sindsdien is het omgevormd tot museum en is er in de bovenste bol een restaurant met panoramisch zicht over de stad. In de andere bollen zijn wisselende tentoonstellingen te zien over wetenschap. Volgens CNN is het een van de meest bizarre gebouwen van Europa: ideaal voor een familie-uitje. Vertrek dus met de wagen op avontuur en breng terwijl een bezoekje aan Mini-Europa en Train World.

Bezienswaardigheden in Brussel

Brussel telt heel wat romantische kasseistraatjes en architecturale parels, waaronder het 'Old England'-warenhuis met daarin een uniek muziekinstrumentenmuseum. Liefhebbers van strips kunnen hun hart ophalen in het Belgisch Stripcentrum.

In het stadscentrum vindt u heel wat culturele toppers, met onder meer het Magritte Museum, het Jubelparkmuseum met zijn eeuwenoude artefacten en het MIMA, een museum gewijd aan hedendaagse kunst. En na al dat rondslenteren kunt u zichzelf trakteren op een heerlijke wafel, een fris biertje of lekkere chocolade.

Wij zijn trots op onze positie als toonaangevende Europese autoverhuurder. Kijk voor meer info op onze autoverhuurpagina!

Toon meer Toon minder

Toplocaties in Brussel

Waarom huren bij Europcar?

Best gewaarborgde prijs

Krijg de beste tarieven

Loyaliteitsprogramma

Ontvang rewards

Beveiligd boekingssysteem

Bescherm uw gegevens

Topsteden in België

Goed om te weten

Een auto en bestelwagen huren in Brussel is zeer eenvoudig bij Europcar.

Vriendelijke dienstverlening, nieuwe voertuigen en lage prijzen maken deel uit van ons dagelijks aanbod. Bij Europcar vindt u wat u zoekt, ongeacht u een voertuig wil huren voor zaken of persoonlijk gebruik, of u een auto of bestelwagen Brussel nodig heeft.

We kijken ernaar uit u op onze vestiging te mogen ontvangen: Brussel. Vergeet niet uw rijbewijs mee te nemen, alsook een geldige kredietkaart en identiteitsbewijs (zoals paspoort indien u een auto in het buitenland wilt huren).

Green Program van Europcar: Bij Europcar begrijpen we welke invloed we hebben op het milieu. Daarom hebben we een duurzaam milieuprogramma opgericht en zijn we er trots op dat we het eerste autoverhuurbedrijf zijn in Brussel dat hierover gecertificeerde akkoorden aangaat.