Een wagen huren in Oostende

Een wagen huren in Oostende

 

Ontdek locaties in Oostende

Huur een wagen in Oostende met Europcar

Deze badstad aan de Belgische kust heeft een rijke geschiedenis. Het uitgestrekte zandstrand en de historische monumenten maken van Oostend een gedroomde bestemming. In navolging van Engeland werd het kusttoerisme in België bijzonder populair vanaf het einde van de negentiende eeuw. Enkele architecturale monumenten dateren nog uit die periode. Na de oorlog werd een groot deel van de stad heropgebouwd in een meer moderne stijl, wat een interessante toevoeging is aan de architecturale mix.

Huur een wagen in Oostende om het stadscentrum en de dijk te verkennen of rustigere oorden op te zoeken in nabijgelegen kustplaatsen. Ook een uitstap met de wagen naar het kosmopolitische Brussel is een haalbare kaart.

Hoe een wagen huren bij Europcar in Oostende

Onze Europcar-vestiging ligt aan de rand van de stad, dicht bij de afrit van de A10. Ideaal dus om een wagen te huren om de stad zelf te verkennen, landinwaarts te trekken of door te reizen naar Frankrijk of Nederland.

Bij Europcar in Oostende kunt u kiezen uit tal van modellen. Op zoek naar een lichte en wendbare wagen? Kies dan de Volkswagen Polo of de Peugeot 308. Bent u op reis met uw gezin of met een grotere groep? Dan neemt u beter een ruimere wagen, zoals de Renault Grand Scenic of de Peugeot 3008. Wilt u een bestelwagen huren om te verhuizen of omdat u gewoon wat meer ruimte wilt? Ook dat is mogelijk in Oostende.

Bij Europcar Oostende bieden we een flexibele service en kunt u een voertuig huren op dag-, week- of zelfs maandbasis.

Rijden in Oostende

De verkeersregels in België verschillen per gewest. In het Vlaamse Oostende bedraagt de maximumsnelheid 120 km/u op de snelwegen, 70 km/u op andere hoofdwegen en 50 km/u in de bebouwde kom.

Wie een wagen wil huren in België, moet minstens negentien jaar oud zijn en beschikken over een geldig Europees rijbewijs.

Parkeren is gratis aan de rand van de stad bij het Maria Hendrikapark of aan de oosteroever in de Ankerstraat en Vuurtorenweg. Op de andere plaatsen is parkeren elke dag van de week betalend via een parkeermeter.

Ontdek Oostende en omstreken met de wagen

Met zijn uitgestrekte zandstranden, duinen en open hemel vormt Oostende de perfecte belichaming van de Noord-Europese kustlijn. Een lange wandelpromenade, een bijzondere haven en tal van sportclubs, kuuroorden en hotels. Dit alles maakt van Oostende een heerlijke plaats om tot rust te komen.

Met badplaatsen als Knokke-Heist en de historische stad Brugge in de nabije omgeving is dit de perfecte locatie om de streek te verkennen. Zelfs Frankrijk en Nederland zijn vlot bereikbaar met de wagen. Bovendien kunt u er de ferry nemen naar het Verenigd Koninkrijk.

Wilt u graag doorreizen? Vanuit Oostende is het 111 kilometer naar Brussel, 165 kilometer naar Charleroi en 118 kilometer naar Antwerpen . Al deze steden zijn dus vlot bereikbaar met de wagen.

Het historische vissersdorp Walraversijde liep begin jaren 1600 helemaal leeg. Het verdween in de vergetelheid tot archeoloog Marnix Pieters het in 1992 herontdekte tussen de duinen. Sindsdien is het dorp gedeeltelijk heropgebouwd en werd een museum gecreëerd dat de geschiedenis van deze unieke plek uit de doeken doet. Elke zomer brengt een groep acteurs het dorp weer tot leven: ze demonstreren niet alleen de middeleeuwse bakkersoven en rokerij, maar ook tal van andere traditionele ambachten. Dompel uzelf dus onder in de rijke plaatselijke geschiedenis. Vanuit Oostende is het slechts een korte rit met uw Europcar-huurwagen.

Bezienswaardigheden in Oostende

Met zijn paardenkoetsen, paardenrenbaan en casino aan het strand beschikt Oostende over alles wat u mag verwachten van elke zichzelf respecterende Victoriaanse kuststad. Er is echter ook hedendaags amusement dankzij de vele cafés en restaurants, zoals de Lafayette Music Bar of de Belle du Jour. De viskraampjes langs de kaai zijn een echte must, net als de fanfares die voor amusement zorgen op de wandelpromenade.

Met Privilege verdient u punten wanneer u voor Europcar kiest

Privilege is Europcars gratis internationale getrouwheidsprogramma en bestaat uit vier niveaus: Privilege Club, Privilege Executive, Privilege Elite en Privilege Elite VIP. Met ons getrouwheidsprogramma verdient u punten telkens als u bij ons een wagen huurt in wel 140 landen overal ter wereld. Bovendien krijgt u met Privilege bij iedere niveauverhoging een weekend lang gratis een wagen.

Wij zijn trots op onze positie als toonaangevende Europese autoverhuurder. Kijk voor meer info op onze autoverhuurpagina!

Toon meer Toon minder

Toplocaties in Oostende

Waarom huren bij Europcar?

Best gewaarborgde prijs

Krijg de beste tarieven

Loyaliteitsprogramma

Ontvang rewards

Beveiligd boekingssysteem

Bescherm uw gegevens

Topsteden in België

Goed om te weten

Een auto en bestelwagen huren in Oostende is zeer eenvoudig bij Europcar.

Vriendelijke dienstverlening, nieuwe voertuigen en lage prijzen maken deel uit van ons dagelijks aanbod. Bij Europcar vindt u wat u zoekt, ongeacht u een voertuig wil huren voor zaken of persoonlijk gebruik, of u een auto of bestelwagen Oostende nodig heeft.

We kijken ernaar uit u op onze vestiging te mogen ontvangen: Oostende. Vergeet niet uw rijbewijs mee te nemen, alsook een geldige kredietkaart en identiteitsbewijs (zoals paspoort indien u een auto in het buitenland wilt huren).

Green Program van Europcar: Bij Europcar begrijpen we welke invloed we hebben op het milieu. Daarom hebben we een duurzaam milieuprogramma opgericht en zijn we er trots op dat we het eerste autoverhuurbedrijf zijn in Oostende dat hierover gecertificeerde akkoorden aangaat.