Hoe kiest u de juiste maat huurauto?

Bij Europcar varieert onze uitgebreide vloot van kleine auto's die ideaal zijn om in de stad te rijden en te parkeren tot SUV's en minibussen om te huren voor een specifiek evenement, of een grote familië. We volgen een professionele classificatie (de ACRISS-codes) om onze huurauto's te groeperen. Om het u gemakkelijk te maken, vindt u hieronder wat informatie om u te helpen het perfecte automodel voor uw volgende reis te kiezen.
Vind de huurauto van uw keuze door te selecteren op type, op merk of op zitplaatsen, afhankelijk van uw behoefte.

Huur een kleine auto voor een zuinig verbruik

Geclassificeerd als mini of economie auto's, deze voertuigen zijn meestal klein, waardoor niet meer dan vier of vijf passagiers en een paar standaard-size koffers in de kofferbak. Enkele van de meest verhuurde mini-auto's bij Europcar zijn een Renault Twingo of Fiat 500, en in de economie categorie, vindt u de Toyota Yaris, Citroen C3 of Opel Corsa.
Een van deze kleine auto's zijn ideaal als u alleen reist of met een of twee andere mensen, als u een uitstekend brandstofverbruik in het stedelijk gebied nodig hebt, of als u niet comfortabel bent achter het stuur van een grotere auto of om te parkeren in smalle parkeerplekken.

Huur een sedan voor meer comfort

Een sedan of een compacte auto heeft altijd vier deuren. Hij biedt u iets meer beenruimte en bergruimte dan een economische auto om een klein gezin te herbergen. Populaire modellen zijn de Peugeot 2008, Renault Captur of Nissan Juke als compacte modellen, of de Citroen C5, Ford Kuga of Volkswagen Tiguan.
In een full-size auto passen comfortabel vijf personen met wat bagage, en het brandstofverbruik is meestal beter dankzij de grotere motor, vooral als u meerdere uren over de snelweg rijdt. U krijgt een upgrade in comfort omdat alle voertuigen zijn uitgerust met airconditioning, perfect om langere reizen in de zomer aan te kunnen.

Huur een gezinsauto of monovolume om met een kleine groep te reizen

Gezinsauto's bieden extra ruimte in de auto en in de koffer en dus extra beenruimte. De koffer kan worden neergeklapt om extra bagageruimte te maken als u ruimte nodig heeft voor meer dan twee koffers.
Beschouwd als een full-size huurauto, zijn ze ideaal voor grote gezinnen, als u de extra ruimte nodig heeft om ieders comfort te garanderen, bijvoorbeeld om oudere passagiers te vervoeren, of kleinere groepen die met extra bagage reizen om te gaan kamperen of skiën. Voorbeelden van gezinsauto's beschikbaar bij Europcar zijn, Volkswagen Passat, Opel Insignia of Ford Mondeo.
Een ander soort familie auto zijn monovolume voertuigen. Het is meestal een grote hatchback met zitplaatsen voor zes of meer. Ze zijn groter en praktischer dan gewone hatchbacks. Typische MPV-modellen zijn Citroen C4-picasso, Renault Grand Scenic of Volkswagen Sharan.

Huur een SUV

Wanneer u alle ruimte nodig hebt, zult u een minibus of een SUV willen huren. Dit zijn geweldige verhuur voor familie-uitstapjes, vakanties met een grote groep of road trip avonturen waar u maximale laadruimte voor bagage en spullen nodig hebt.
Europcar biedt een ruime keuze aan SUV's, zoals een Volvo xc60, BMWx3 of een Mercedes GLC of een Citroen DS7. In termen van minibusjes, populaire verhuur modellen zijn Peugeot Traveller, Toyota Proace of Mercedes Vito die plaats bieden aan maximaal 9 passagiers.