Duurzame ontwikkeling

Europcar is een partnerschap met WeForest aangegaan om samen bomen in de woestijn te planten en de natuur een handje te helpen.

Alles wat u moet doen is iedere keer dat u een auto huurt een groene bijdrage van slechts 60 eurocent leveren. Europcar vult uw bijdrage dan aan, zodat we samen bomen planten in de woestijn van Burkina Faso.

Het project dat we samen met WeForest wensen te ondersteunen is erop gericht om de bijzonder kwetsbare Sahel in Burkina Faso te beschermen tegen verdere degeneratie en de impact van klimaatverandering. Om dit te bereiken, worden er 15 miljoen hectare herbebost langs een 15 km brede en 7.775 km lange gordel van Dakar naar Djibouti . Dit gebied maakt deel uit van de Grote Groene Muur. Dat project is ontwikkeld door de Afrikaanse Unie om de woestijnvorming in het zuiden van de Sahara tegen te gaan. 

Go for Green, samen met Europcar!
Bij Europcar streven we ernaar om onze klanten moderne voertuigen aan te bieden die uitgerust zijn met de laatste nieuwe snufjes op het vlak van groene technologie (verminderde CO2-uitstoot, hybride, elektrisch, ...).
Het wagenpark van Europcar produceert een veel lagere uitstoot dan het Europees gemiddelde aangezien onze passagiersvoertuigen heel recent zijn (gemiddeld 4,7 maand oud), waardoor de CO2-uitstoot zich op het lage niveau van 125,2 g/km bevindt.

 

Duurzame ontwikkeling

Meer informatie over de inspanningen van Europcar voor de bescherming van het milieu.

Meer informatie

 

Milieubeleid

Europcar onderstreept zijn historisch engagement om een leider te zijn inzake duurzame mobiliteit/ontwikkeling. Deze verbintenis, gebaseerd op een principe van continue verbetering, met zijn wortels in 1997 bij de lancering van de eerste eco-lijn, neemt drie vormen aan ...

Meer informatie

 

10 tips voor een groener rijgedrag

Klik hier

 

0032 2 348 92 12

Dezelfde applicatie. Meer mobiliteit.

Download de mobiele Europcar applicatie beschikbaar op iPhone, iPad en Android!

Meer informaties