Volkswagen Group veiligheidsrisico op achterste middenzitplaats van de nieuwe
Volkswagen Polo, Seat Ibiza en Seat Arona
22/07/2018
 
 

Geachte klant,


We werden door de Volkswagen Group geïnformeerd over een mogelijk veiligheidsprobleem met één van de achterste gordels van de nieuwe Volkswagen Polo, Seat Arona, Seat Ibiza (nieuwe modellen jaar 2018). Omwille van veiligheidsredenen heeft Volkswagen Group aan haar klanten en autoverhuurbedrijven gevraagd om de middelste achterste gordel van deze 3 modellen niet te gebruiken.


Aangezien de veiligheid van klanten centraal staat in onze service, nemen we deze kwestie zeer serieus en in deze context hadden we de beslissing genomen om onmiddellijk te stoppen met het verhuren van deze 3 modellen. We hebben een uitgebreid hulpprogramma voor de betrokken klanten opgestart om informatie en ondersteuning te bieden.

Na veder onderzoek en verscheidene testen, zijn we nu toch in de mogelijkheid om voor de betrokken voertuigen een voorlopige oplossing aan te bieden in de vorm van preventieve maatregelen en het aanbrengen van signalisatie, die ons in staat stelt deze voertuigen te verhuren.


Als u momenteel een van deze modellen huurt, verzoeken wij u om de volgende aanwijzingen te volgen:

  • - Gebruik de middelste zitplaats achterin van de Polo, Seat Arona en Seat Ibiza niet.
  • - Klanten die gebruikmaken van 4 zitplaatsen of minder: Ga aub naar de dichtstbijzijnde Europcar-locatie zodat we u duidelijke aanwijzingen en een signalisatie kunnen bieden om het gebruik van de veiligheidsgordel van de middelste plaats achterin te voorkomen.
  • - Klanten die gebruikmaken van 5 zitplaatsen, of om een andere reden de achterste zitplaats in het midden willen gebruiken:  Ga aub naar de dichtstbijzijnde Europcar-locatie zodat we u een ander voertuig kunnen aanbieden voor de rest van de huurperiode, Wij verzoeken u, wanneer u zich naar de dichtstbijzijnde locatie begeeft, dit enkel te doen met maximaal 4 personen in het voertuig, en geen gebruik te maken van de middenplaats achterin.

 

Indien u op het punt staat één van de genoemde modellen te huren, gelieve nota te nemen van het feit dat deze voertuigen geherklasseerd zijn van 5 zitplaatsen naar 4!

Om het gebruik van de veiligheidsgordel van de middenplaats achterin te voorkomen zal systematisch een preventieve signalisatie geplaatst zijn.

Onze contactcenters en stationmanagers zijn ingelicht om onze klanten naar behoren verder te helpen.
 

Mocht u meer vragen hebben, contacteer dan:
 
BELGIË: +32 2 348 92 01
FRANKRIJK​​: +33 1 70 95 14 01
DUITSLAND: +49 40 520 18 81 16
ITALIË​​: +39 06 96 70 98 98
PORTUGAL​​: +351 219 42 62 63
SPANJE​​: +34 911 879 843
VK: +44 371 38 40 125
 

0032 2 348 92 12

Dezelfde applicatie. Meer mobiliteit.

Download de mobiele Europcar applicatie beschikbaar op iPhone, iPad en Android!

Meer informaties