Een wagen huren in Zaventem

Huur een wagen in Zaventem met Europcar
Zaventem ligt op slechts twintig minuten ten westen van Brussel, vlak bij Brussels Airport. Haal dus bij aankomst uw huurwagen op en rijd als de bliksem naar Brussel, de thuishaven van het Europese Parlement én van de beste frietjes, of naar de omliggende Waalse gemeenten of dorpen. Door zijn ligging dicht bij de snelweg is Zaventem niet alleen ideaal om door te reizen naar Frankrijk en Duitsland, maar ook om de rest van België te bezoeken.


Hoe een wagen huren bij Europcar in Zaventem
Reist u met het vliegtuig? Dan is uw huurwagen ophalen een fluitje van een cent. Zodra u geland bent, kunt u immers terecht bij onze Europcar-vestiging in Brussels International Airport voor een vliegende start. Onze andere Europcar-vestiging bevindt zich in het stadscentrum.

Bij ons wagenpark in Zaventem kunt u kiezen uit diverse modellen. Wilt u vlot navigeren door de stad? Kies dan voor de Smart Fortwo of de compacte Volkswagen Up. Voor langere ritten of grotere groepen bieden we ruimere modellen aan, zoals de Ford Galaxy.

Houdt u van krachtig en stijlvol? Huur dan een Jeep Renegade. Dankzij onze dienst ‘Gegarandeerd model’ weet u zeker dat u met dit exacte model naar buiten rijdt.


Rijden in Zaventem
De verkeersregels in België kunnen verschillen per gewest. In Zaventem bedraagt de maximumsnelheid 120 km/u op de snelwegen, 90 km/u op andere hoofdwegen, 50 km/u in de bebouwde kom en 20 km/u in woonerven.

Wie een wagen wil huren in België, moet minstens negentien jaar oud zijn en beschikken over een geldig Europees rijbewijs.

U rijdt vanuit Zaventem naar Brussel via de Ring, die goed bewegwijzerd en gemakkelijk te vinden is. In Brussel zijn er heel wat parkeermogelijkheden. De parkeerplaatsen in de straten zijn onderverdeeld in drie zones: rood, oranje en groen. De eerste vijftien minuten zijn gratis.

In de rode en oranje zone is de parkeertijd beperkt tot twee uur, in de groene tot drie uur. De tarieven liggen tussen € 4 en € 5 voor twee uur. In de stad zijn er ook een aantal onder- en bovengrondse parkeergarages die 24/7 open zijn.


Ontdek Zaventem en omstreken met de wagen
Met de wagen rondrijden in Zaventem en omgeving is erg eenvoudig. Onze Europcar-vestiging, op nauwelijks twintig minuten van hartje Brussel via comfortabele en goed bewegwijzerde wegen, ligt vlak bij tal van snelwegen, zodat u van hieruit vlot kunt doorreizen naar de rest van België.

Met zijn centrale ligging tussen Frankrijk, Nederland, Duitsland en Luxemburg is België bovendien een ideale uitvalsbasis om Noord-Europa te verkennen.

België staat bekend om zijn luxueuze kastelen en rijke culturele geschiedenis. Wanneer u het land doorkruist, lijkt het wel alsof u terugreist in de tijd. Het voormalige atelier van barokschilder Pieter Paul Rubens bevindt zich in het nabijgelegen Antwerpen (45 kilometer), terwijl de streek rond Brussel niet minder dan vijftien kastelen telt. Vanuit Zaventem kunt u met een huurwagen niet alleen de pareltjes in de buurt bewonderen, maar ook deze wat verder weg, zoals de kastelen van Horst en van Beersel.

Vanuit Zaventem zijn ook Bergen (65 kilometer) en Luik (99 kilometer) vlot bereikbaar met de wagen.

Wetenschap en technologie maken deel uit van het nationale DNA van België. Aan de rand van de stad staat het Atomium: een 100 meter hoge constructie in roestvrij staal die de structuur van een ijzerkristal voorstelt, maar dan 165 miljard maal uitvergroot. Het monument werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958. Sindsdien is het omgevormd tot museum en is er in de bovenste bol een restaurant met panoramisch zicht over de stad. In de andere bollen zijn wisselende tentoonstellingen te zien over wetenschap. Volgens CNN is het een van de meest bizarre gebouwen van Europa: ideaal voor een familie-uitje dus.

Op slechts twintig minuten rijden via de E19 ligt het kasteel van Beersel. Het kasteel werd gebouwd tussen 1300 en 1310 en is een van de vele kastelen die in de omgeving van Brussel werden gebouwd om de stad te beschermen. Het werd helemaal gerenoveerd in 2003 en is toegankelijk voor bezoekers van maart tot eind november. Wandel door de beboste tuinen en langs de wallen om dit unieke Belgische monument in u op te nemen.

Waarom Europcar kiezen?

  • Eenvoudig boeken in 3 stappen: zoek, kies, boek!
  • Een vloot met nieuwe auto's van hoge kwaliteit
  • Geen lange wachtrijen bij het afhalen van uw auto
  • Verkozen tot beste autoverhuurbedrijf
  • Huur voor een dag, een week, een maand of langer

Vind een agentschap van Europcar in Zaventem

Featured locations

Brussel Zaventem Luchthaven
Adres: National Airport, Arrival Hall - Box/bus 88, 1930, Zaventem, België.
Telefoon: +32 (2) 7210592
View this location
Zaventem Centrum Hq
A: Weiveldlaan, 8. 1930, Zaventem, België.
Telefoon: +32 (2) 7206194
View this location