Een wagen huren in Keulen

Een wagen huren in Keulen

 

Ontdek locaties in Keulen

Huur een wagen in Keulen met Europcar

Keulen ademt charme. De bekende kathedraal, talrijke pralinewinkels en vele historische bezienswaardigheden zijn slechts enkele van de redenen waarom deze stad zo geliefd is. Voeg daar nog interessante musea, bontgekleurde gebouwen en gezellige cafés aan toe en het is duidelijk dat Keulen een boeiende en interessante bestemming is.

Met een Europcar-huurwagen rijdt u in alle vrijheid door de stad om er de vele populaire bezienswaardigheden te ontdekken. U kunt in de omgeving bovendien de Rijnstreek verkennen en een bezoekje brengen aan steden als Düsseldorf en Bonn .

Hoe een wagen huren bij Europcar in Keulen

Europcar Keulen heeft verschillende ophaalpunten waar u een wagen kunt huren. Erg handig als u ‘s avonds laat toekomt: ons kantoor in de luchthaven van Keulen is open tot 3.00 uur ‘s nachts en het kantoor Europcar Köln Messe/Deutz (in het stadscentrum) is 24/7 open.

Ons wagenpark biedt een groot aantal mogelijkheden voor uw verblijf in Keulen. Reist u in beperkte groep? Kies dan voor een budgetvriendelijke huurwagen. De populairste modellen zijn de Audi A1 en de Volkswagen Golf. Voor grotere groepen bieden de Mazda CX-5 of de Opel Insignia meer ruimte. In Keulen bieden we ook middelgrote en grote bestelwagens te huur aan.

Rijden in Keulen

Keulen is vlot bereikbaar via verschillende snelwegen. Op de snelwegen en expreswegen bedraagt de maximumsnelheid 130 km/u, op de meeste andere wegen 100 km/u. In de stad bedraagt de maximumsnelheid 50 km/u, tenzij anders aangegeven. Houd er rekening mee dat de snelheidslimiet in de omgeving van woonwijken en scholen lager ligt.

De duur van de parkeertijd in Keulen is niet begrensd, maar het aantal parkeerplaatsen is beperkt. Parkeren langs de straat is vaak duurder dan in parkeergarages en op parkeerterreinen. Aan de rand van de stad zijn er gratis of goedkopere parkeermogelijkheden.

Particulieren hoeven geen tol te betalen op de Duitse wegen.

Ontdek Keulen en omstreken met de wagen

De architectuur en het erfgoed in Keulen zijn op hun mooist tijdens de eindejaarsperiode. Bezoek een van de vele kerstmarkten, vaak van eind november tot net voor kerstavond, om er de sfeer op te snuiven en te genieten van artisanale producten, feeërieke verlichting en overheerlijke traditionele traktaties. De populairste locaties zijn de kerstmarkt aan de Dom, de Engelenmarkt op de Neumarkt en de kerstmarkt op de Alter Markt.

Hebt u alle musea bezocht, al het lekkers geproefd en kennisgemaakt met de vele underground muziekzalen in Keulen? Geen nood, er valt nog heel wat te beleven in de Rijnstreek! Een daguitstap naar Bonn, op slechts een half uurtje rijden van het stadscentrum, is zeker de moeite waard. Bezoek er het standbeeld van Beethoven op de Münsterplatz (deze stad is zijn geboorteplaats) en bewonder de adembenemende architectuur in dit historische centrum. In Bonn vindt u bovendien heel wat unieke musea en restaurants. Niet te missen dus!

Ook een daguitstap naar Aken, een uurtje ten westen van Keulen, is interessant. In deze oude stad kwamen de Romeinen baden in de thermen om hun wonden te helen. Breng zeker een bezoek aan de imposante Dom van Aken. Hier worden tal van relieken bewaard en zijn zo’n dertig Duitse koningen gekroond. De ligging van Aken dicht bij de Nederlandse grens bezorgt de stad een unieke architecturale toets.

Vanuit Keulen zijn ook de volgende steden vlot bereikbaar met de wagen: Dortmund (93 kilometer), Frankfurt (191 kilometer) en Luxemburg (223 kilometer).

Bezienswaardigheden in Keulen

De belangrijkste toeristische trekpleister is uiteraard de Dom van Keulen met zijn twee prachtige torenspitsen. Het is de grootste kathedraal van Duitsland en de bewaarplaats van de relikwieën van de Drie Koningen. Als u zich fit voelt, dan loont de beklimming naar de top van 533 treden zeker de moeite! Bij uw terugkomst kunt u uitrusten in tal van gezellige bierhuizen of schnitzelrestaurants, en nachtraven kunnen de bruisende muziekscene gaan verkennen.

Snuift u graag wat cultuur op? Bezoek dan het Römisch-Germanisches Museum met zijn uitgebreide collectie indrukwekkende Romeinse vondsten of maak in het Museum Ludwig kennis met uiteenlopende moderne kunstenaars, van Rothko tot Lichtenstein.

Met zijn 10.000 dieren van 800 verschillende soorten vormt de Kölner Zoo een ideale bestemming voor een dagje uit met de kinderen. De dierentuin ligt vlak bij de Rijn en strekt zich uit over het hele Riehl-park. Op geregelde tijdstippen kunt er allerhande dieren voederen, van neushoorns en meerkatten tot piranha's en otters. In de omgeving van de Kölner Zoo zijn tal van parkeermogelijkheden. De dierentuin is 365 dagen per jaar open: van november tot februari tussen 9.00 en 17.00 uur en van maart tot oktober tussen 9.00 en 18.00 uur.

Chocoladeliefhebbers kunnen duimen en vingers aflikken in het Schokoladenmuseum, een uniek gebouw van 4000 m² dat als een schip aangemeerd lijkt op de Rijn. In negen afzonderlijke afdelingen komt u alles te weten over de geschiedenis en de productie van cacao, van bij de Azteken tot in het hedendaagse Europa. Met zijn wisselende tentoonstellingen en zijn chocoladecafé en -winkel is het chocolademuseum een absolute must see voor elke zoetekauw.

Wij zijn trots op onze positie als toonaangevende Europese autoverhuurder. Kijk voor meer info op onze autoverhuurpagina!

Toon meer Toon minder

Toplocaties in Keulen

Dit kan u mogelijk ook interesseren

Waarom huren bij Europcar?

Best gewaarborgde prijs

Krijg de beste tarieven

Loyaliteitsprogramma

Ontvang rewards

Beveiligd boekingssysteem

Bescherm uw gegevens

Goed om te weten

Een auto en bestelwagen huren in Keulen is zeer eenvoudig bij Europcar.

Vriendelijke dienstverlening, nieuwe voertuigen en lage prijzen maken deel uit van ons dagelijks aanbod. Bij Europcar vindt u wat u zoekt, ongeacht u een voertuig wil huren voor zaken of persoonlijk gebruik, of u een auto of bestelwagen Keulen nodig heeft.

We kijken ernaar uit u op onze vestiging te mogen ontvangen: Keulen. Vergeet niet uw rijbewijs mee te nemen, alsook een geldige kredietkaart en identiteitsbewijs (zoals paspoort indien u een auto in het buitenland wilt huren).

Green Program van Europcar: Bij Europcar begrijpen we welke invloed we hebben op het milieu. Daarom hebben we een duurzaam milieuprogramma opgericht en zijn we er trots op dat we het eerste autoverhuurbedrijf zijn in Keulen dat hierover gecertificeerde akkoorden aangaat.